Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 09:34 - ПЕТНОТО на ЗВЯРА - Комисията по Досиетата
Автор: uragannnn Категория: Поезия   
Прочетен: 4698 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.04.2012 10:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Март, 2012 

ПЕТНОТО на ЗВЯРА 

линк към документа от Комисията по досиетата тук: docs.google.com/open


линк към предаването ан БНТ "Вяра и общество" по темата за духовниците-агенти тук :

bnt.bg/bg/productions/44/edition/21563/vjara_i_obshtestvo_24_mart_2012


Към статията във вестник "Благовремие" оттук:

Д-р Вениамин Пеев 

Днес, 20.03.2012 г., Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и Разузнавателните служби на БНА оповести с Решение № 334 имената и дейността на следните “пастори”, имащи и имали ключови позиции в СЕПЦ: Асен Райков, Божидар Ялъмов, Виктор Вирчев, Димитър Митев, Илчо Ефтимов и Николай Кокончев. И шестимата са обявени за АГЕНТИ на атеистическите и противоцърковни служби на тоталитарната система. Следователно те нямат право да бъдат титулувани като “пастори”. Старата мъдрост, че “когато фактите говорят, дори боговете мълчат”, се доказа по неопровержим начин в тази срамна публична информация, за която само се шушукаше повече от две десетилетия. Кощунственият ФАРС на “пасторското покаяние” в църквата на едно от горните лица преди няколко месеца вече не може да бъде манипулиран в полза на АГЕНТИТЕ. Уродливата ФАРИСЕЙЩИНА на тези лица, които лъжеха безсрамно евангелските християни и обществото в България, че са “упълномощени от Бога” да управляват една евангелска институция и които лицемерничеха пред организации, конференции и достойни християнски лидери в чужбина, вече не може да бъде опровергана. За тези шестима АГЕНТИ важи единствено Божията присъда: “мене, мене, текел, упарсин” (Даниил 5:25-28), пред която трябва да сведем с ужас своите глави. 

Американският писател Стивън Крейн (1871-1900) е автор на новелата “Червеният знак на храбростта”, в която главният герой Хенри Флеминг успява да заблуди цяла армия и опитните в други битки офицери, че е … “герой”. Хенри се уплашва още в първото сражение и дезертира от бойното поле като “жалък страхливец”. Той изоставя другарите си, мнозина от които са ранени, и хуква в обратна посока – към спасяване на кожата си, към изграждане на кариерата си, към лъжата, че е постъпил като … “герой”. Най-противното в случая обаче е, както подчертава Стивън Крейн, че “никакъв срам не личеше по лицето му”. По пътя на бягството му от бойната линия Хенри получава удар по лицето си от един войник, който е ударът на изобличението в дезертьорство, но стигайки лагера на своята армия след сражението, Хенри представя раната си като “героична рана от боя”. Той е приветстван от всички войници и офицери като … “пример на герой”. Но прикритата лъжа за позора му няма да го остави до края на живота му… Кървавото петно е “червеният знак” на подлостта! 

Животът на християнина не е литература! В битката срещу дявола и неговите служители вярващият трябва да има ясен и безкомпромисен мироглед за служение на Истината Христова – на всяка цена, дори с риска на своето спокойствие, кариера, благополучие. Какво виждаме обаче във фактите, представени ни от документацията за АГЕНТИТЕ Асен Райков, Божидар Ялъмов, Виктор Вирчев, Димитър Митев, Илчо Ефтимов и Николай Кокончев? Нищо друго, освен следните два страшни гряха: 1) кариеризъм за сметка на доносничество пред тайните служби; 2) липса на какъ! вто и да било срам за това предателство към Христос и Неговата Църква. Нека позволим на фактите да говорят! 

На първо място искам да подчертая, че ЛЪЖАТА, лансирана от настоящото Ръководство на СЕПЦ, че негови членове са преустановили АГЕНТУРНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ след 1989 г., лъсна с цялата си грозота! За лицата Божидар Ялъмов и Виктор Вирчев е подчертано, че “Комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност … към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.” Помните ли, уважаеми читатели, тиражираните обяснения на “каещите се” във Велико Търново, че били … “принуждавани” да сътрудничат на службите и те се били “поддали”? ! Ако натискът на службите би могъл да бъде “смекчаващо вината обстоятелство” за някои преди 1989 г., то за КАКЪВ НАТИСК може да се говори след 10.11.1989 г.? Безбожно дългият мандат на Виктор Вирчев – цели 20 години! – не може да бъде обяснен по друг начин, освен като осъзната възможност от страна на председателстващия и АГЕНТУРНИЯ МУ АНТУРАЖ в Ръководството на СЕПЦ да се продължи практиката на обвързаност със службите. А това означава да се направи опит за “прикриване” фактологията на АГЕНТУРНОТО МИНАЛО преди 1989 г. колкото се може по-дълго. 

На второ място, искам да подчертая богатия арсенал на доброволно попълвани АГЕНТУРНИ СВЕДЕНИЯ И ДОКУМЕНТИ, които са свързани с имената на: Виктор Вирчев, Илчо Ефтимов и Николай Кокончев. В графата за Документи, които установяват принадлежността към органите, е подчертано, че сведенията са давани СОБСТВЕНОРЪЧНО. Кой дава “собственоръчно” писания, ако не е бил съгласен да направи това? Как не е потреперила ръката на пишещите по листата изменници на християнството? И какви са тези писания? Информация за природни забележителности и атмосферни промени ли са, или са “доноси” за нищо неподозиращи братя, църковни организации и събития в България и в чужбина? Някога апологетът на християнството Тертулиан (ІІ в.), опълчвайки се дръзновено срещу противниците на вярващите в своята епоха, бе подчертал, че само безбожниците пишат доноси, но християнинът не върши “нищо подобно”. Християнинът няма от какво да се срамува и “не се срамува от никого”! Г-да ШЕСТИМА АГЕНТИ НА СЕПЦ, чели ли сте някога Тертулиановата “Апология на християнството”? Ако бяхте я чели, имената ви нямаше да влязат в Решение № 334/20.03.2012 ! г.! 

На трето място, много силно впечатление прави фактът, че лицата БОЖИДАР ЯЛЪМОВ (псевдоним “Славчо”) и ДИМИТЪР МИТЕВ (псевдоним “Русан”) се свързват с писма, в които е поискано “унищожаване личното и работно дело на агента”. Кой е поискал това? Не вярвам да е някое извънземно, нито пък някой от служителите на службите! По-скоро подозирам, че са поискали такова “унищожаване” самите АГЕНТИ. Или най-малкото това е станало с тяхното знание и съгласие. Но ако е така, за какво “разкайване” от тяхна страна може да се говори сега?… А щом се е стигнало до “унищожаване” на ДНЕВНИЦИ, АГЕНТУРНИ СВЕДЕНИЯ И ДОКУМЕНТИ, то какъв ще да е бил техният характер? Какви са били тези тайни, че дори Комисията по досиетата да не може да достигне до тях? Уви, няма как да узнаем на този етап, но едва ли са съдържали “сведения” за последния резултат между “Левски” и ЦСКА или пък колко са стрували самолетните билети до Швеция… 

На четвърто място, прави стряскащо впечатление жаждата за обществени изяви на лицата Асен Райков и Илчо Ефтимов. Не са им стигали “пасторските” изяви, но поискали да стават и “кандидати на местни избори”. Представяте ли си, уважаеми читатели, каква е степента на такава наглост – АГЕНТИ В ЦЪРКВАТА да нахлуят и като АГЕНТИ И В МЕСТНАТА ВЛАСТ? Ако това се беше случило, потокът на доносничеството щеше да тече безпрепятствено навън от евангелските църкви, но този път – “облечен във власт”! 

Има обаче едно още по-плашещо обстоятелство, което отразява настоящото отношение на Ръководството на СЕПЦ към АГЕНТУРНИЯ ПРОБЛЕМ. Това е ЧАДЪРЪТ, който п-р Иван Врачев разпъва над ЧЕТИРИМАТА АГЕНТИ. Врачев открито защитава компрометиралите се лица. Неотдавна заедно с Божидар Ялъмов Врачев обхожда някои петдесятни църкви, заплашвайки хора, които смело са изразили негативното си отношение към агентите в Ръководството. Врачев дори си позволява да твърди, че за такива почтени хора “вратата на СЕПЦ” щяла да бъде затворена, очевидно вжив! явайки се в ролята на … св. Петър. Също така Врачев се опитва да лансира Асен Райков, опитвайки се да му подсигури финансова подкрепа от някои петдесятни общности. Подобна “лоялност” към ЯВНИТЕ АГЕНТИ не само, че не постига преследваните цели, но нанася сериозна вреда на имиджа на председателя на СЕПЦ. А нали той дойде на върха, обещавайки “да внесе духовна промяна”?… 

Решение 334/20.03.2012 г. е документ, който разкри много тайни и страшни грехове на част от Ръководството на СЕПЦ. Но този документ отвори една отдавна скърцаща врата към мрачната бездна. По-нататък има стъпала, които водят към действителните причини да се поиска “унищожаване” на папките с документация, принадлежащи на някои от АГЕНТИТЕ. А още по-нататък?… 



Коментар на Благовремие 

Румяна РАЙНОВА, редактор 

Преди 4 години Комисията по досиетата публикува в Интернет списък на кандидатите за общински съветници, които са били агенти на ДС. В него фигурираше и името на п-р Илчо Ефтимов. Като редактори на Благовремие излязохме по случая с редакционен коментар, в брой 93 от февруари 2008 год., озаглавен „Ще продължим ли да живеем със статуквото”. Обърнахме се към пастори от страната за коментари и ги публикувахме. Читателите обаче, не узнаха нищо за съпротивата, която имахме, с цел потулване на истината. Факторът номер едно тогава - п-р Виктор Вирчев ни телефонира чак от Лондон, а п-р Николай Кокончев –от Варна, с увещания да не предприемаме нищо по въпроса. Тогава не знаехме, че и техните пасторски имена са се търкаляли някъде из прахоляка на агентурните ни задкулисия. Екс депутатът Красимир Момчев също взе дейно участие в защитническата кампания, опитвайки се дори да ни шантажира. 

Въпреки натиска публикацията видя бял свят. Надеждата ни за промяна на статуквото обаче си остана само надежда! Нищо не се случи нито в СЕПЦ, нито в кариерата на Илчо Ефтимов. Промяна очакваше единствено нас. В резултат на публикацията някои пастори забраниха получаването на вестника в църковните си общества. П-р Божидар Яламов (каква изненада!) лиши 30 абонати, платили годишни абонаменти, от възможността да получават вестника. П-р Веселин Йотов от Червен бряг ни заклейми писмено и ни призова да се извиним за стореното „зло”. Ние пък не се извинихме и напуснахме любимата си църква, на която Илчо Ефтимов продължава и до ден днешен да е пастор. 
Извод: За статуквото, пък било и църковно, бронебойни патрони няма открити! 

Панти и дъски


Ключът е част от механизма --

просто "щрак" -- спокоен сън,

така и пастор от църквизма --

просто "клъц" и си отвън!


Който прави механизма,

той и ключовете слага,

това важи и за църквизма --

тук и шперцът не помага!


Вратата се затваря и отваря,

щом някой ключа завърти

и този някой е "ключаря",

а никои сме аз и ти!


Понастоящем има две врати --

Едната е Исус Христос --

Той за всички нас плати,

за да няма "членски внос"!


Другата е "Църквата Христова" --

пред или пък зад Вратата,

с брава винаги готова,

за нещо "да спаси душата"!


Не се ядосвай на ключа --

той е част от механизма,

внимавай с доста пасторя,

че слуги са на църквизма!


Смелост трябва ти -- със сила,

изкърти платената врата,

достъпът до Бог закрила

и влез през Живата Врата!


15. 11. 2007 г.

Прага

... Но горко вам книжници и фарисеи, лицемери, 

защото 

затваряте Небесното Царство пред човеците,

понеже сами вие не влизате,

нито влизащите оставяте да влязат...


Евангелие от Матея 23 глава, 13 стих.


За подобно деяние в цивилизования свят човек си подава оставката и се оттегля от суетата на сцената. В далечния 16 век знаменитият английски философ и канцлер, лорд Френсис Бейкън, който бил уличен в корупция, слизайки от поста си, прозрял: „Накрая всичко ми отне наказващият Бог!” Човекът не бил духовник, но много ясно осъзнал, че комуто много е дадено, много ще му се поиска. 

В нашите балкански ширини, пет века по-късно, този морал все още не е припознат. Затова ние, редовите балканци, пък било и християни, продължаваме да си сменяме църквите, заравяйки си главите, когато около някой пастор замирише. Продължаваме да се чувстваме омерзени, когато търпим неморалният да ни учи на морал. И продължаваме да не вярваме на публични псевдо покаяния. Вярваме обаче в справедливостта на наказващия Бог... Да, вярваме!
 


Миризливо 

(за пастори-агенти) 


Времената се променят, 
а лайната се серат, 
по делата ни преценят, 
а лайнярите смърдят... 

Времената се променят 
и вратите се отварят, 
а лайнярите се сменят 
и ковчези се затварят... 


Времената се променят, 
овците се осъзнават, 
някои се видоизменят, 
но кенефите остават... 

09. 04. 2012 г. 

Прага 

На снимката - семейство Божидар и Нели Ялъмови.

image 

http://uragannnn.blog.bg 
http://www.facebook.com/stanimir.tahov

Редактирано от URAGANNNN на 11.04.12 18:29.



Гоздей 1   Пастор Дарьо Ялъмуван, сега разбирам твоите постъпки, Славчо, Славчо завербуван, със вяра във агентски кръпки!   То затуй си подплашуга, Вирчев две си, без мустак и си юркан от съпруга, кат последния киртак!   Колко хора ти излъга и с пъзливост инжектира, колко гърбове наръга и младежи инфектира?   Във династийта червена, при дядо Митю зет наврян и душата тий "спасена", ама заслужаваш дрян!   Демони от мен ша гониш, ма не гледаш ме в очите, но изпращаш ми шпиони и забъркахте лъжите!   Знам, че искрено ме мразиш и от амвона очернИ ме, ама ти в лайната газиш -- в БеНеТе те чух по име!   Само ясно да ти казвам, че властта ти йе чиляшка и на сичките показвам, че си мека неваляшка!   Пастор Дарьо Ялъмуван, дано обърнеш свойте стъпки и не свършиш изтъргуван, във на звяра злите зъбки!   30. 03. 2012 г.   Прага



Гоздей 2   Нело, пасторша любима, кат торби на блъска ти, с феминистката доктрина и партийните пръдни!   Квой духовност не разбра, освен ако не пълни джоба, ма що авантичка прибра, в тая кьорцърковна доба!   Петилетките изпълни и чужбината видя, Езавел да та погълни, някак дади без борба!   Ма ко ли има да са чудим, щом избрала си Мамона, Илии колко ти прокуди, да крепиш Ахав на трона?   Помня, ти ма предосъди -- бил съм щял да съм Месия и набържи на пропъди, с многократка проклетия!   Но да знайш, не ти са сърдя -- мина време, жив съм, дишам и пред хора се разгърдям, та славят Бога, дал да пиша!   Чух, че пастора прощавал, на сички дет блъснАл вратата и членска маса призовавал, че мършава земал заплата!   Ема нема да са върна -- да ми зтровите децата... Мой да мина да ва зърна, ма нема дси трошим краката!   В Монреал сте чак известни, с ваште номера търгашки и хорта пишат ми уместни, факти и от вас се шашкат!   И за финал да са изкажа -- свободата е прекрасна, все едно лежа на плажа, след килията ви тясна!   Нело, партийо любима, не ша съм в твоите редици, дано не видиш херувима, далеч от всички ученици!   30. 03. 2012 г.   Прага


Миризливо   (за пастори-агенти)     Времената се променят, а лайната се серат, по делата ни преценят, а лайнярите смърдят...   Времената се променят и вратите се отварят, а лайнярите се сменят и ковчези се затварят...     Времената се променят, овците се осъзнават, някои се видоизменят, но кенефите остават...   09. 04. 2012 г.   Прага


Мамонично 2     Царуват те и робите им също -- богати роби и поробили мнозина, купуват те и робите им също, бедни роби от останали малцина.   Хитруват те и робите им също, богати роби -- угоената пасмина, плануват те и робите им също -- за бедни роби грабена година.   Слугуват им, от Кръста се отвръщат, богати роби от агентската дружина, даруват им -- от Партията къща, за бедни роби мамеща картина...   24. 05. 2011  -- 26. 03. 2012 г.   Прага


Изповед 2 (посветено на Ялъмови от Казанлък)   Изменихме наименованията -- "пасторче" звучи сектантски, яхнахме я US-манията, за self-служения гигантски!   Вече сме и психо-консултанти, във крисчън център, леле-мале, политико-бизнесо-комедианти, с нюх за лукс и за похвали!   Овладяхме медийната пропаганда, имейли пишем със размах, вече сме пирамидална банда и сеем сред раята страх!   Жените ни -- закоравели лелки, броят парици с поведение, образовани кат селски зелки, с нафразирано "смирение"!   Та ходим по света широк и чудим се на простите църквисти, как сляпо вярват си във Бог и охранват ни кат глисти!   Модерно, доходно е днес, да си овчерин на слепците -- системката е във прогрес, от прецакването на глупците!   Това сме -- ей го на -- признаваме, ламтим за още от мамона, Христос изобщо не познаване -- НИЕ СМЕ И НАШ Е ТРОНА!   18. 06. 2007 г.   Прага


Изповед 3   (от Казанлък)   "Печелим от евангелското слово, наричаме се ний "служители", пък всичко ни е наготово и най-обичаме дарители!   Уж слуги, пък чорбаджии, уж малки, пък се големеем, все скромни, а пък паралии, святи, пък света милеем!   Добре сме -- вие му мислете -- наскоро падна и градушка, защото Господа крадете и изби от боб до чушка!   Каквото и да ви говорим, става дума за парици, цял живот за тях се борим и лъгортим на кубици!   Посейте щедро, Бог е казал, но във нашите рулетки... Ананий и Сапфира е наказал!!! Ей ги банковите сметки...".   05. 09. 2007 г. Прага 


  Изповед 5   (Посветено на разни поставени елементи)   "Аз продавам лъжи, в опаковки от истина, щото шефа държи, паричната "истина"!   И стоя зад тезгях, чакам лесни клиенти, натоварени с грях, кандидат-пациенти!   И продавам лъжи, на висока цена, всеки тук ми дължи, за покрита вина!   Що народ съм изкупил -- шефа мноо доволен, че душите е купил, по начин подмолен!   Аз си вземам заплата, храня къща, децата и ме плюе махлата, но си карам колата!   Магазина върви, ко ми пука на мен, че някой кърви, със нефелен мехлем!   Ми живота е шарен -- кой го знай кво е ял, та мехлемът ми харен, кръвта му не спрял!   Па иди  докажи, че аз съм виновен и че с мойте лъжи, е мехлемът отровен!   Магазина върви и растат ми децата, тати ще ги уреди и тях на заплата!   Шефа мноо доволен, че душички измират и аз съм доволен, че пари се събират..."   03. 04. 2008 г. Прага

  Изтрезняване   Наслушах се на гласове, из лунапарка на живота. Нагледах се на гъзове, пърдящи кротко под хомота.   Омръзна ми от въртележки и плоски клоуни без Дух, от правила и забележки-- за всичко вече аз съм глух!   И вече виждам зад "усмивка", вече късам "святи" нерви, вече  удрям със усмивка и вече  трупам си резерви.   И ходя сред напудрената глъчка, с дебела сопа във ръката, щом вземе някой да ме ръчка, го хлопвам бързо по главата.   Отвсякъде,като фонтани, бълват срещу мене повърни, от клишета "братя" християни, гарнирани обилно със дрисни.   Нагледах се на смешни богове, интересни в своите калъпи и всеки гледа да те "закове", "с любов" при овците си тъпи.   Навсякъде блестят реклами, за бъдеще под благодат, а май е туй,за да нарами, десятъците ?някой? "брат ".   И пред другите шумят реклами, за семейства в "свята красота", а в къщи !само! "нежни драми", доказват пасторската "правота".   И ми еди кой си проповядва, на черното да кажа,че е сиво, а в думите му се прокрадва, че сивото е бяло и красиво.   Всеки се накичил с тълкувания и в организации душата си продал и мисли,че с "големите" си знания, животът си на Бога е предал.   И хвалим Бога със песнарки, с дрехи second hand+нафталин, душите ни--пакетчета сухарки, проскърцват пак с партийното "Амин!".   И виждам,че малцина ще останат, в Пътят тесен и пред малката врата и как всеки влачи се със рана, от лунапарковската суета...   12.05.2003 Прага
Изтрезняване 2   Омръзна ми от пирамиди, с църковен вид и без лица, омръзна ми от какавиди и недолюпени сърца!   Омръзна ми от алчни гниди,  семеен бизнес и лъжи, от династии-шпионоиди, в които светското кръжи!   Нагледах се на цензури нелепи, на модератори поставени от кой? Начудих се на хора слепи и мнения размазани безброй!   Извиках срещу хладките души, да ги стресна и да се обърнат, от онзи, който ги руши, към Този, Който ни прегърна!   Зарадвах се на други -- непознати, но пълни със Духът и тъй познати, устояли в Него -- без заплати и счупили аргатските печати!   Утеших се с трезви разсъждения, на свободни воли, личности, посмях се на комични осъждения и цитиране на демоничности!   И виждам, че мнозина крачат смело, по Пътят тесен и към малката врата, с печатът Божий и с достойно чело, непризнало уж "законна" суета!   17. 07. 2006 г. Прага Посветено на всички от  Клуб "Християнство" в Dir.bg


Изтрезняване 3   Омръзна ми от кандидати, за поста "Пастор със кола", от нормативни постулати и телеса по сто кила!   Писна ми от стипцави лимони и заджиздени "интелигенции", от недействащи в живот закони и петдесятни идулгенции!   Нагледах се на пораженци,  с празен дух, но със дисаги, напълнени от чужди менци и крещящи за ... тояги!   Омръзна ми от папагали, наплашени да казват "да", от просене на капитали и тъпа робска "свобода"!   Вкиснах се от (п)реформации, "от твоя, в моят джоб сега", от гримирани rock"n формации, навяващи по кво тъга?   Наслушах се на дезертьорки, със козметични гласове, на феминистки и суфльорки, със светско-модни гъзове!   Онемях от Мачо ДонЖуани, плакнещи очички похотливи, дебнещи по лагерни поляни, "сестрички" със мотиви криви!   Копнея за нелицемерно братство, за единство без стени и маски, за дела неносещи богатство и без внедрени ДъСъ каски!   Жадувам за семейното общение, на равенство и дарби споделени, на проницателност и освещение и любов пулсираща във вени!   Призовавам към пристегнати колани, към вярност в развратени времена, към упование във Неговите рани и към свити от сърцето колена!   Заставам срещу пъстри панаири, опияняващи с вина религиозни, оставам трезвен пред секири, сплашващи със вежди грозни!   И виждам, че малцина от мнозина, но достатъчно, за Сватба са готови, за другите цените в магазина,  май извор са на "идеали" нови...   23. 08. 2006 г. Прага

  Възхвала на духовността   Какви ли щяхме да сме християни, ако ни умреше старият човек? Ограничени? Прями? Дръзки грубияни, непризнаващи май тонът мек?   Ни пък пудросаните думи пред мотиви, насъбрали лицемерието ни в кьошета, без слънце и врати и зад тунели криви, за да не пречат някак на портрета!   На образът лъжлив и със очички мили, конско цвилене и змийски тело-чупки, на заучените фрази (злобата прикрили) за духовност в тесните  черупки!   Мда-а-а-а -- без старият човек сме нищо -- само той ни прави нови, християни, навсякъде поддържа в нас огнища, за кариера посред светските батлани!   Стар човек да си -- това е чест безмерна, в църква новият с лъжи  разпънала, не на кръст, а чрез великата латерна, зад амвона, на ДеСе и долари запънала!   А в чата пък сме абсолютно святи, (на живо храним се със порнографии) и тайно блудстваме все в похоти познати и после къдрим философски епитафии!   "Прости ми, Боже, аз случайно (май) съгреших, (дори не съм помислял да преставам) Ти си Бог -- добър и мил ( цитат от стих без контекст) да (уж) много съжалявам!"   "Ти си любов ( и тъп) и винаги прощаваш -- (то освещението е процес от блудства) човекът стар Ти мъдро поощряваш, да учи новият на "святи" чувства!"   "И нека всички "братя" да се съберем, взаимно да се укрепим в плътта, изобличителите си да посерем и да пребъдем във благодатта!"   "Важно е да сме обществено-единни -- в неказването на това какви сме , така оставаме завинаги невинни, дори и памперса да ни се вкисне!"   "В мнозинството, братчета, е нашта сила, във тълпата -- без лице, адрес и естество, бъдете мазни и с усмивка крайно мила, посрещайте презрянто малцинство!"   "Че те са тъй опасни, остри и жестоки -- смъртта ни искат -- уж май по Словото, но НИЙ СМЕ като гробници дълбоки, дано да ни подмине пак оловото!"     "Да бъдеш стар човек -- това е Християнство и във всичко светско да си шампион, останалото е компромиси и хулиганство, проклето от ДеСе и пасторският трон!!!"   23. 12. 2006 г.  Прага     Той   Крадецът идва да заколи, да погуби, да открадне, обучен е във грим и роли и краде души всред пладне.   Говори като нашият Месия, но думите са ласкави и благи и всичко му е на тепсия, преугоен е с титли и облаги.   От истината ловко бяга, увърта плоски теологии, вечер с друга маска ляга, изтерзан от чърчологии.   Водач на робите е той, на глупавите и пъзливи роби, издигат го като светец-герой и "смирено" дават да ги джоби.   Крадецът идва да заколи, да погуби, да открадне и на своят бог се моли, постът му да не пропадне.   Крадецът вече е дошъл --  отдавна той скверни амвона, керванът с роби без акъл, подкарва пак далеч от Трона...   21. 06. 2006 г. Прага посветено на Ялъмови

  ЕПЦ - бисери   (Посветено на ЕПЦ "Витания" гр. Казанлък)   Сухи братя и сестрички, нека станем вяло всички, в клишета да се разлигавим и Бог тъй уж да прославим!   Две-три песнички умрели, от песнарки овехтели, да замънкаме наизустено и ще бъде ни простено!   Пригответе жълти стинки и червени кат калинки, в дискосчето ги пуснете и Господ щедро уважете!   Хайде всички ся седнете, за спане се наместете -- пастора ще стреля гниди, по омразни на Саул Давиди!   Комунизмът нежно-едноличен, рафиниран и във вид приличен -- "един пред всички, всички за един" подкрепете с думата "Амин"!   И накрай минута-две, дайте на Светият Дух поне -- с нуждите си Го смълчете и озъбени се поздравете!   Слава, чест, седящ поклон, да бъде на Светият Трон, в неделя служихме на Тебе, благослови ся нашто себе!   16. 09. 2006 г. Прага

Псалм 23-remix   (по идея на бат Ненчо-pepsi_man-от Карлово)   Божо е пастОр мой -- сам оставя ме във нужда. За зелен хайвер ме повежда, при мътни води ме изцежда.   Изсушава душата ми, води ме по криви пътеки заради имането си.   Да, и в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да ми липсва зло, но неговият шлифер и неговата титла -- те ме развеселяват винаги!   Приготвя за мен присъда, в присъствието на васалите си. Помазал е с хули главата ми, чашата ми се отрови.   Наистина сплетни и злоба ще ме следват,  през дните на живота ми, докато командва в домът Господен...   11. 08. 2007 г. Прага



Бъркани глави   (по Провадийски)   ПастОрът е малък бог, стои на мястото на Бога, респект изисква си дълбок и ръката му е строга!   Наемник, бате, на заплата, кво му пука за овцете, щом натряскал е торбата и не виждат му ръцете!   Думата му е ЗАКОН, в треперливото му царство, вместо трон  е на амвон и наказва за "бунтарство"!   ПастОрът е назначен и църквата муй бащиния, мандато-неограничен, със лиценз за търговия!   А пастИра пък е слуга, стои на мястото от Бога, чупи маски и рога и разделя смесен огън!   С труд, не лапа наготово и загрижен за овцете, споделя и блага и слово и привдигащ във ръцете!   С теб във слабости и нужди, напоява те с другарство, кариери са му чужди, стълб е в Божието Царство!   И спонтанно одобрен, не разчита на тапия и макар поуморен, къщата муй общиния!   И открито да го плясна -- ако си под господар, работата ми е ясна -- ти голям си тъпанар!   05. 01. 2008 г. Прага

  Смрад
  Вкиснато тесто си, късно е, стъпил на лайно си, мръсно е...   То затуй издишало -  били със червенти, то за тва миришело, щот били агенти!     За толкоа години, що не си призна? Ся отговори ни, с ефтина лъжа!   Явно още снасяш, кой, къде, кога е и Духа угасяш, кой ща оправдае?   Аз не бих могъл, даже и да искам, що остана зъл, що ли не поиска?   Някак да признаеш, сраните лайнища и да се покаеш, че скверниш огнища?     Има Видьов ден - чухме имената, пасторе студен, плащай си вината!   26. 02. 2012 г.   Прага   Подслушано   "Надуйте балоните, слагайте маските, влизайте в ролите, дъвчете клишета, скрийте сърцата, сменете окраските, наредете бозите, подсладете кафета!   Караокето почва -- скопените песни, клоунът чака -- фрази тренира, основата крива -- сметките лесни, карнавала бушува, ври панаира!   Някой е паднал? Тъпчете чевръсто! Някой прогледнал? Бой с микрофона! Някой не щял? Край него нагъсто! Някой ритал? С чукът на закона!   Изпуснете балоните, поздравете рутинно, сменяйте маските, фащайте пътя, натъпчете сърцата -- с нещо "невинно", разпуснете плътта -- не мислете за Пътя!"   13. 11. 2007 г.  Прага
 

ПомазаникЪТ   Лепнаха ми етикет помазаник"ЪТ", за да настроят заблудените овце, но изповядвам че, Месия и Помазаникът, Е Исус Христос -- от все сърце!   Него гониха от завист фарисеи, наричаха Го Велзевул и луд, лъжец и нас ще гонят днешни църквисеи, заради Неговият в нас живец!   Ще съчиняват страховити обвинения, за верните на Него ученици, ще им вменяват гнусни престъпления, а себе си ще пишат мъченици!   Същият квас и стил и дух религиозен, на официално утвърдените седалища, е във "святи" дрехи днес -- не грозен, но издига в Храма ПАК Ваалища!   Исус Е Господ Бог, Месия и Помазаник, изповядвам Го в човешка плът дошъл, за да съсипе обвинителят-размазаник и да избави ни от пленът зъл!   На Тоз Исус отдавам вечно слава, на Христос, Единородният на Бога, пред Него само във поклон заставам и кръстен съм във Неговият Огън!   И Неговата кръв изми ми греховете и Неговата смърт роди ме за живот, възкръсна Той и ми  умряха страховете,  от хората ламтящи за имот!   И Неговият Дух през мен извира и напоява съкрушените души и Духът Христов чрез мен не спира, преди да насади, да разруши!   Лепнаха ми етикет "помазаник" и осъдиха ме самозваните овчари, но помаза ме Месията-Помазаник, да пронизвам с рими катинари!   20. 07. 2006 г. Прага


Биолегорично  (Дий, коньо!)   Азь съ возйъ нъ къруцъ, одя примирну нивчесън йи колтуръта мий кутса йи ридовну апвъм чесън!   Ич ни сам интилигентян и фаупште ни съ гнусйъ, сутрень мноо сам путентян, но съ жини са ни мърсйъ!     Млат сам, йяк, зъся свубоден -- търсйъ точнътъ мумичкъ, казвът, чи сам старумоден, модну билу да си бричка!   Ристиенин пу наслетству? Нье, ну грещник пу руждение, съ буйну йи съмотну децтву, ну преживяф новуруждение!   Па одих ф пидисятен клуб, а вервах въ Негууту Царству, срйазъф задошаъшт клуп, изгониа ма -- зъ бонтарству!   Ся пък биль сам угорчень, ми тръбйът утврет клобари, ну азь сам тварди нъсарчен, срет другари-талигари!   И съ возйъ нъ къруцъ -- релси, спирки -- ни признаам, кьеф мий спиръм, кьеф мий пуцам и брушорки ни ръздаам!   Жениф съ, ътакити пумляф и апвъм чесанчи и лукь и слава Богу -- изтризняф, ут "дОховен" мъхМОРлукь!   19. 11. 2007 гъ. Прагъ   (спицеалну зъ фситчки летирътОрни иксперти)

 
Биулигурично 4тири   (10 гудини по,късну)   Къркаф аз нъбожну вину, уш чарвену, а пъ тчерну, гачи ли кът няму кину, амъ някак си мудерну!   Кръчмътъ ни беши скъпа и крачмара -- аматйьор, ама ази яко дръпаф, кат трефазниойт матор!   Срет клеентити заспали, зех да съ нареждам йаз и зъ ментейтъ вав бокали, да си прая кротку пас!   Доди Тати да ма вика, ама кьоркютук пейян, закупан къту мотика, чуф Гу кът прес укиян!   А крачмаркатъ ма спъна, щот крачмара ни можа йи нагувори 5-6 пъна, да скройът идна лажа!   Мого сам катуркал маси и клейентити смоштавал, чупял сам йе пълне каси и праввосаддийе раздаал!   Сметка няало ут мени -- без пара версия няма, клейентити биле платени, а аз сам бил с оста гуляма!   Казаа чи сам нифелян, докат те съ обръзсцови, па йи бил сам си йи селян, сас псехясале подковви!   И така ма изфарлиа, Тати доди да ма земи и ма яку очарниа, сас крачмарске анътеми!   Тати три гудини чака и накрайя изтризняф, па показъ мйи батака, задт карчмарскийя тезгяф...   13. 12. 2008 г.  Прага  



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: uragannnn
Категория: Поезия
Прочетен: 991864
Постинги: 711
Коментари: 307
Гласове: 1468
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930