Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2015 13:44 - ДоСловно
Автор: uragannnn Категория: Поезия   
Прочетен: 1064 Коментари: 0 Гласове:
0



 


ДоСловно

1. 
Никак да не любите света, ни да стъпи в вашите сърца, че някой, що залюбил е света, любов във него няма към Отца!

Защото, заради греха в света, Христос бе разпнат на Голгота, помнете -- похотите на плътта и празнославието на живота,

а още пожеланието на очите, не са дошли от трона на Отца, а от торбата на лукавия с лъжите, пазете извора на вашите сърца!

Чрез Словото -- посято, вкоренено, пребъдващо, до века то остава, вярно е, опитано и проверено, а светът във пепел преминава!

И с похотите му потъват в пръст и всички, изиграли свойта роля,  пренебрегнали издигнатия кръст и тъй презряли Бащината воля!
2.

И тъй, приятелите на света, пък стават врагове на Бога, прелюбодейци, викащи смъртта, не бяха ли те женени за Бога?

Без нужда ли и Той ревнува, за Духа, що сложил е във нас, а някой голотата си дарува и ляга с отвратителния бяс!

Общо правдата и светлината, имат ли, общение какво ли вярващ, в беззаконието и във тъмнината, ще има в съучастие с невярващ?

Какво между Христос и Велиал, нима съгласие, завет там има и Храмът Божийй сей споразумял, със идолите в обща рима?
Че храмът ние сме на Богът Жив,  а те, невярващите, храм на кой? "Излезте изсред тях, Съм Аз Ревнив, не пускайте ги в храмът Мой!"

3.

А който си приятелства гради, с невярващ, отдълбоко във сърцето, отваря във живота си врати, за влияние опасно и проклето!

Другарите невярващи го влачат, несетно в пътищата на разврата, добрите нрави нищичко не значат, за тях и покваряват му душата!

Компромисите сам не осъзнава и как довели са семейна изневярва, без граници сам той им се отдава, да се класира в светската им мяра!

И идолът, с чаровната измама, е на трона -- върху "личната свобОда", откраднат татко е или пък мама и децата не разбират що развода...

На трона на сърцето, де Христос, Е бил, сега е сатана и управлява, чрез страстите и древният въпрос "Истина ли каза Бог?", пак прозвучава...
Пазете се, отново Ви повтарям, от извора не давайте да пият, невярващи, в Духа Ви уговарям -- те имат си и бири и ракии...
Приятел е комуто доверяваш, споделяш, мнението му зачиташ, в живота ти да казва позволяваш и във душевността му се оплиташ!

И вместо ти да му Благовестиш,  във света издърпва те отново и вместо от греха да го спасиш, своя криеш с Божието Слово!

Че те са тези, дето го подхранват, старото във нас със светски пасти, те са тези, дето ни подканват, да следваме простените ни страсти!

И жертвата Христова избледнява, пред това да си признат в света, душата в суетите погрознява и угасва тъй към Бога любовта...
25. 01. 2015 г.
Прага





 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: uragannnn
Категория: Поезия
Прочетен: 987192
Постинги: 711
Коментари: 307
Гласове: 1468
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031